Klank Meditatie

Klankconcert of meditatie
Een meditatieve ervaring van klanken die gemaakt worden met authentieke instrumenten.
Dit zijn diverse klankschalen en tingcha’s uit Nepal en India, Chinese gong, Aboriginal bora bora en digeridoo’s,  Mexicaanse en Nederlandse rainsticks, Sjamanentrom, Ocean drum, Afrikaanse cimbali en stem gebruik.

Nadabrama zeggen ze in India, ofwel alles is klank.
Het zijn de trillingen op verschillende frequenties die zaken manifest en waarneembaar maken, ze zijn beïnvloedbaar en resoneren altijd met hun omgeving.
Ons lichaam bestaat voor een heel groot gedeelte uit water, de simpele structuur van water is een wezenlijke drager van informatie en het is de meest krachtige stof op aarde. Water transporteert trillingen en vibraties vele malen sneller en krachtiger dan door lucht plus geven de verschillende klanken zo direct toegang tot ons gestel. Dit ervaren we niet alleen op alle niveaus van ons lijf, het resoneert door tot in ons DNA en geeft glans aan onze uitstraling.
De klanken zorgen voor een goede ondersteuning om het lichaam weer in harmonie te brengen, te ontspannen en de “orde” te herstellen, het maakt dat we weer stromen.
Verder is het een meditatieve reis in jezelf, een fantastisch ruimtelijke ervaring, een energetische massage, welke bewust en onbewust onze energiecentra  prikkelen en positief beïnvloeden.

Ik ben nu tientallen jaren met deze vorm van overdracht bezig, begonnen om mezelf te helpen om te ontspannen en uit een burn out te komen. Later heb ik me verder verdiept in het coachen en begeleiden van mensen op gebied van welzijn, voeding, vitaliteit, stress en niet direct weerlegbare lichamelijke klachten.

Workshop “Werken met klank”

De wondere wereld van klank, alles is klank en het is een fantastisch medium om mee bezig te zijn. Klank komt letterlijk binnen, geeft inzicht, transformeert en harmoniseert op tal van niveau’s. Fysiek,  mentaal, emotioneel en spiritueel.
Twee avonden werken met klank, je leert hier luisteren, voelen en doen.
Vooral het doen is van belang als je met anderen bezig bent. Dit kan als ingang zijn in een meditatie of juist om iemand te helpen met de aandacht naar binnen te gaan in bijvoorbeeld een coachmoment of ter ondersteuning bij massages.
Je leert een klankschaal gebruiken, bij je zelf en bij anderen. Hier horen een aantal technieken bij en een optimale houding.
Je leert je eigen instrument ( je lijf, je stem en je energie ) in te zetten en af te stemmen op de ander.
Verder krijg je twee avonden een aantal passieve en actieve klankmeditaties ter ondersteuning.