Klanktherapie

Gepakt door de intense kracht van klank kwam ik twintig jaar geleden uit een burn-out situatie.
Ik had een heel drukke baan waar ik volledig aan mezelf voorbij ging, kwam in die tijd steeds didgeridoo’s tegen en raakte helemaal in de ban van dit geluid. Ik heb toen een didge gekregen van mijn vriendin en ben daar mee aan de slag gegaan. Bij een urban sjamaan ( Jue Quaedvlieg, leerling van Joska Soos ) in de leer gegaan en van daaruit allerlei therapeutische opleidingen gevolgd. Gaandeweg is er een hele verzameling van instrumenten ontstaan waar ik graag mee werk en mag ervaren wat dit doet. Vaak gebruik ik deze in combinatie met coaching, massages en meditaties.

In “het hier en nu” word ik me steeds meer bewust van de helende werking van klank en verwonder ik me steeds weer over de bijzondere uitwerking op ons als mens.

Later ben ik in contact gekomen met tal van Klank specialisten zoals Christine de Kaste, Zacciah Blackburn en werk ik samen met Joke Welborne, Jeanine Weterings en Eline ven Esch. De weg heeft een sterk sjamanistisch karakter en maakt ook dat ik makkelijk contact heb met de energie van onze natuur in al haar facetten.

Vaak wordt verwezen naar ons lichaam en de meer dan 75% water waar het uit bestaat ( ons bloed uit meer dan 90% ), maar er is veel meer en zeker dat wat we niet zien naast de mechanische delen.

Energie is een tastbare materie, wij zijn energie en grappig genoeg geleidt dat prima in dat waterige lijf van ons. Zo ben ik magisch geïnspireerd door de onderzoeken van Masaru Emoto ( Water, Consciousness & Intent ) een Japanse onderzoeker die waterkristallen fotografeerde onder verschillende omstandigheden.

Water is de drager van informatie, het is een van de simpelste stofjes op aarde maar ook het krachtigste. De informatie die het draagt heeft invloed op de omgeving waarin het actief is, dat geldt niet alleen voor planten, maar ook zeker voor ons lichaam. Het drinken van energetisch en vitaliserend water ( water met een Bovis waarde, groter dan 7500 ) en tevens verrijkt met positieve intenties, maakt dat dit echt uitwerking heeft op ons gestel. Dit hebben we bijvoorbeeld veelvuldig uit geprobeerd in de tijd dat ik samen met een aantal coaches de IKisIK weken organiseerde. Kinderkampen met heel bijzondere thema´s voor kidz van deze tijd.

We deden vaak experimenten met water of bijvoorbeeld aardbeien, bananen en ander groeigewas, door deze op te splitsen onder identieke omstandigheden en hier voorts op verschillende manieren tegen te praten of hier mee om te gaan.
De resultaten waren altijd verbluffend, vertaald naar ons lichaam waar we vaak genoeg tegen praten met een intentie.
Hoe vaak zeg je nu tegen jezelf`, wow wat ben je prachtig.
De impact is weergaloos.